Haven, met marker botter.

Haven, met marker botter.

Artiest:R.S.Bakels.

Omschrijving: Twee botters afgemeerd in een haven, waarvan een Volendammer en een Marker botter (gezicht op de Pesthuisjes en de Noorderhaven?). Reinier Sybrand Bakels is geboren op Texel in 1873. Hij was de zoon van de doopsgezinde predikant Pieter Simon Bakels en Fokeltje Breugeman. In 1903 trouwde Bakels met Henriette van Wulfften Palthe (1878-1964). In 1908 verhuisde hij naar Den Haag. Hier begon hij met schilderen. Bakels schilderde vooral landschappen, stadsgezichten en haventaferelen in bijvoorbeeld Scheveningen, Enkhuizen en Texel. Later schilderde Bakels meer portretten. Bakels was bevriend met Willem Bastiaan Tholen en heeft een zoon Floris Bakels. Bakels overleed in 1956.  

Huurprijs per dag:€N.o.t.k.
Status:niet verhuurd
Afmetingen:39.5 x 49.5
Conditie:Goed
Vervaardiging plaatsVolendam
Kunstvorm:Haven
TechniekSchilderij
MateriaalOlie op paneel
OmlijstingMet lijst
SignatuurRechtsonder
Dit schilderij huren:
Dit schilderij is in de door uw aangegeven periode beschikbaar Dit schilderij is in de door uw aangegeven periode niet beschikbaar
Uiteindelijke huurprijs:
„Kunst huren uit Volendam is een initiatief om iedereen die geïnteresseerd is in kunst de gelegenheid te geven om een prachtig werk aan de muur te hebben”
<>Partners

Ondertussen hebben wij al het genoegen gehad reeds met diverse ondernemingen in zee te mogen gaan.

Art Hotel Spaander
Art Hotel Spaander

Vergezichten over het IJsselmeer, uitzicht over het water dat geen enkele dag hetzelfde is. Slapen in karakteristieke kamers, en muren en ruimtes vol gehangen met oude schilderijen, elk met een mooi verhaal. Dat is Hotel Spaander. Toeristen vinden hier hun weg naar toe sinds 1881 en dat is niet zonder reden.

Restaurant Smit Bokkum
Restaurant Smit Bokkum

Smit-Bokkum werd in 1856 opgericht door de broers Jan en Evert Smit. Zij begonnen een bokkumrokerij (Bokkum is gerookte haring) en dit was de eerste rokerij in Volendam. Deze rokerij was gevestigd op het Havendijkje maar werd door de overstroming in 1916 volledig verwoest.

Volendams museum
Volendams museum

Het ontstaan van het Volendams museum kent een moeizame start. De officiële opening vond plaats op 12 maart 1977. Aan deze opening ging een hoop aan vooraf. Al in 1967 werd vereniging Oud Volendam opgericht om te komen tot het oprichten van een Volendams museum.