Brijkje met botters

Brijkje met botters

Artiest:Owen Bowen

Omschrijving: Huizen aan de oostzijde van het Brijkje te Volendam met enkele figuren. Achter de huizen zijn de masttoppen van de botters waarneembaar  

Huurprijs per dag:€N.o.t.k.
Status:niet verhuurd
Afmetingen:36 x 46
Conditie:Goed
Datering1909
Vervaardiging plaatsVolendam
Kunstvorm:Botter
TechniekSchilderij
MateriaalOlie op doek
OmlijstingIn originele vergulde houten lijst
SignatuurRechtsonder
Dit schilderij huren:
Dit schilderij is in de door uw aangegeven periode beschikbaar Dit schilderij is in de door uw aangegeven periode niet beschikbaar
Uiteindelijke huurprijs:
„Kunst huren uit Volendam is een initiatief om iedereen die geïnteresseerd is in kunst de gelegenheid te geven om een prachtig werk aan de muur te hebben”
<>Partners

Ondertussen hebben wij al het genoegen gehad reeds met diverse ondernemingen in zee te mogen gaan.

Art Hotel Spaander
Art Hotel Spaander

Vergezichten over het IJsselmeer, uitzicht over het water dat geen enkele dag hetzelfde is. Slapen in karakteristieke kamers, en muren en ruimtes vol gehangen met oude schilderijen, elk met een mooi verhaal. Dat is Hotel Spaander. Toeristen vinden hier hun weg naar toe sinds 1881 en dat is niet zonder reden.

Restaurant Smit Bokkum
Restaurant Smit Bokkum

Smit-Bokkum werd in 1856 opgericht door de broers Jan en Evert Smit. Zij begonnen een bokkumrokerij (Bokkum is gerookte haring) en dit was de eerste rokerij in Volendam. Deze rokerij was gevestigd op het Havendijkje maar werd door de overstroming in 1916 volledig verwoest.

Volendams museum
Volendams museum

Het ontstaan van het Volendams museum kent een moeizame start. De officiële opening vond plaats op 12 maart 1977. Aan deze opening ging een hoop aan vooraf. Al in 1967 werd vereniging Oud Volendam opgericht om te komen tot het oprichten van een Volendams museum.